SANITAS la ceas aniversar – 28 de ani

0
1500

LA CEAS ANIVERSAR

Federatia SANITAS din România împlinește astăzi 28 de ani de la fondare. 28 de ani împliniți, pentru Federația SANITAS înseamnă 28 de ani în care nu a avut timp să fie copil, adolescent și apoi tânăr. Înseamnă 28 de ani în care a fost nevoită să crească într-un an cât alții în 10 și în care a fost obligată să ardă etape și să se adapteze rapid condițiilor nu totdeauna prielnice de pe piața muncii sau din societatea românească.

O societate care experimentează democrația după o lungă perioadă de totalitarism poate la fel de repede și ușor să se entuziasmeze și să fiarbă pe cât de rapid poate să se blazeze și să devină inertă.

Așa s-a întâmplat cu societatea românească a ultimilor 28 de ani și cu asta a trebuit să lupte sau la asta a trebuit mereu să se adapteze organizația noastră.
Am trăit împreună, de la vremuri în care s-a construit de la zero sindicalismul, vremuri în care acesta a învățat și crescut și a devenit o forță uriașă în societate, la vremuri în care s-a încercat demolarea sau vinderea pe nimic a acestuia, vremuri de zbucium și grele încercări.

Ne aflăm astăzi din nou la ceas aniversar și privim în urmă cu un cumul important de sentimente și trăiri de tot felul, iar înainte cu optimism și speranță.
Ne analizăm experiențele și realizările la fel de atent ca și neîmplinirile, învățăm din ele și ne luăm angajamente bazate pe rezultatele analizelor și pe realitățile socio-economice!
Încercăm să fim mai aproape de membri noștri de sindicat și de nevoile lor, să transformăm neîmplinirile lor în deziderate ale organizației noastre și să le rezolvăm fără întârzieri prea mari.

Ne propunem să comunicăm mai mult și mai bine folosind toate canalele moderne de comunicare astfel încât cei peste 100.000 de membri să afle de la noi în mod direct și în timp real atât ce ne procupă cât și care ne sunt reușitele de al căror folos trebuie să ne bucurăm împreună.

Ne dorim ca nicio categorie de salariați din sistemul sanitar și de asistență socială, membri SANITAS, să nu se mai considere vreodată nedreptățită sau insuficient reprezentată.
Vom milita în continuare pentru un sistem public de sănătate și unul de asistență socială în care salariații să beneficieze de condiții de muncă decente și de o răsplată echitabilă a eforturilor lor permanente, iar pacienții să poată să apeleze la acestea cu încredere și să se poată declara mulțumiți de felul în care au fost tratați.

#împreunăsuntemmaiputernici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *